Boka curling

Nu har vi sommaruppehåll fram till början av oktober, men det går bra att boka tider till hösten redan nu!

Våra duktiga instruktörer hjälper er tillrätta och visar grunderna för att komma igång med spelet. Det går att boka starttid varje hel timma och ni spelar 1 h och 45 min. Bekväma byxor, gärna med stretch, och en varm tröja eller jacka är att rekommendera. Skor och utrustning får ni låna av oss. Det finns två omklädningsrum med dusch för den som vill byta om.

Ta gärna med egen hjälm om ni har. En cykel- eller skatehjälm fungerar bra. Annars finns det hjälmar att låna, självklart helt utan kostnad.

Boka

Pris per person

Förmiddagar, lördag och söndag
SEK 415 (inkl. 6% moms)

Speltid inkl. instruktion är 1 tim. 45 min.
Spelstart vardagar kl. 09.00-13.00,
lördag kl. 12.00-16.00, söndag kl. 10.00-15.00.
Skor, utrustning och instruktör ingår.

Pris per person

Eftermiddagar fr. kl. 14.00
SEK 515 (inkl. 6% moms)

Speltid inkl. instruktion är 1 tim. 45 min.
Spelstart vardagar kl. 14.00-18.00.
Skor, utrustning och instruktör ingår.

Hur spelar man curling?

Curling är en fängslande lagsport där ett lag består av fyra spelare, var och en med sina specifika. Lagets medlemmar är ordnade som etta, tvåa, trea och fyra, och den här ordningen bibehålls konsekvent genom hela matchen.

En central figur i laget är ”skippern”, vanligtvis spelaren på position fyra. Skippern tar på sig rollen att dirigera spelet från boet på ena sidan banan till den andra innan denne oftast placerar lagets två sista stenar. Varje spelare har två stenar var att spela, och de alternerar med motståndarlagets stenar. Omgången startar med att ettorna från båda lagen växelvis placerar sina stenar i ett försök att konstruera en vinnande position. När alla 16 stenar har spelats avslutas en omgång.

En match består vanligtvis av 6-10 omgångar, och efter varje omgång räknas poängen. Poäng ges för stenar som är placerade inom boet, de färgade ringarna, och det räcker med att en liten del av stenen är inom området. Varje sten som är bättre än motståndarlagets bästa sten ger poäng till det laget. Endast ett lag kan få poäng i varje omgång.

Vinnaren av en omgång har privilegiet att börja nästa omgång, medan de ”förlorade” laget får fördelen att placera den sista stenen i den kommande omgången. Om ingen av lagen har tagit poäng börjar nästa omgång på samma sätt som den föregående.

Varje spelare är utrustad med en kvast, och dessa används för att sopa framför stenen. Sopning har två syften: det förlänger stenens räckvidd och påverkar dess riktning, och en sten som sopas går rakare än en sten som inte sopas, vilket ger spelarna möjlighet att finjustera sina kast för att uppnå önskad effekt.